top of page
Inspireren

 

FutureMap spreekt en schrijft over trends, nieuwe generaties en toekomst-scenario’s op het gebied van werken en leren. Zo haal je de buitenwereld naar binnen en stap je even uit de waan van de dag. Dit levert gegarandeerd nieuwe inzichten en ideeën op.

fullsizeoutput_1eab.jpeg
inspiratie, ideas
Doen
 
Je wilt ideeën omzetten in nieuwe concepten, projecten, strategie of beleid. Of wil je graag dat medewerkers in staat zijn strategischer en toekomstbewuster te handelen in hun werk? In beide gevallen kan FutureMap ondersteunen.
Vertalen

 

Trends geven richting en houvast, mits je ze goed interpreteert. Een organisatie is uniek en daardoor heeft elke trend een andere uitwerking. FutureMap helpt je met het maken van deze vertaalslag door trend- en organisatiekennis te verbinden.

possibilities + credit_edited.png

FutureMap verbindt trend- en organisatiekennis met elkaar

Trendpresentatie

Wat verandert er in de wereld en waarom? Wat heeft dat voor invloed op jouw organisatie of vakgebied? Een trendpresentatie geeft stof tot nadenken, bijvoorbeeld tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject. Je wordt gevoed met inspirerende (voor)beelden en je krijgt ideeën aangereikt om zelf toe te passen.

 

 

Blog

FutureMap blogt regelmatig over trends en vernieuwing op het gebied van werken en leren. Wil je een pakkende blog op jouw eigen website? FutureMap schrijft ook blogs in opdracht.

Trendanalyse op maat

 

Een trendanalyse op maat signaleert vroegtijdig bewegingen die relevant zijn voor jouw organisatievraagstuk. Deze verregaande inzichten stellen je in staat om gericht in te spelen op trends. FutureMap verzamelt gestructureerd relevante publicaties, observaties, onderzoeken en statistieken. De interpretatie hiervan wordt op inspirerende en prikkelende wijze gebundeld in een interactieve presentatie of publicatie. 

 

Workshops

Wil je trendkennis vertalen naar prioriteiten of nieuwe ideeën voor jouw eigen organisatie? Dan kan FutureMap één of meerdere workshops voor je verzorgen. De exacte vorm wordt van tevoren goed afgestemd, zodat de workshop optimaal aansluit bij het doel en de deelnemers.

Procesbegeleiding

 

Wil je een innovatief project starten, nieuw (HR) beleid ontwikkelen of een een visie of strategie formuleren? Samen met FutureMap werk je in enkele intensieve sessies concepten, strategie of beleid uit. Vervolgens vertalen we dit naar een duidelijke en gedragen aanpak én een haalbaar implementatieplan. Zo maak je een vliegende start en is vanaf het begin helder wat de bedoeling is. 

 

Zelf doen?

 

Wil je het toekomstbewustzijn van medewerkers verhogen? Overweeg dan een module 'Toekomstdenken' in het leiderschapsprogramma of rust adviseurs uit met vaardigheden om zelf trends te signaleren en toe te passen. Zo zijn ze beter in staat om de rol van business partner waar te maken. Het bevordert de strategische oriëntatie én zorgt gegarandeerd voor frisse blikken.

 

Wil je niks missen?

Abonneer je dan op de nieuwbrief!

bottom of page