Inspiratie

 

FutureMap spreekt en schrijft over trends, innovatie en mogelijke toekomstscenario’s op het gebied van werken en leren. Zo haal je de buitenwereld naar binnen en stap je even uit de waan van de dag. Dit levert gegarandeerd nieuwe inzichten en ideeën op.

 

Trendpresentatie

Wat verandert er in de wereld en waarom? Wat heeft dat voor invloed op jouw organisatie of vakgebied? Een trendpresentatie geeft stof tot nadenken, bijvoorbeeld tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject. Je wordt gevoed met inspirerende (voor)beelden en je krijgt ideeën en/of scenario’s aangereikt om zelf toe te passen binnen je organisatie.

 

 

 

Blog

FutureMap blogt regelmatig over trends en vernieuwing op het gebied van werken, leren en zorgen. Wil je een pakkende blog op jouw eigen website? FutureMap blogt ook in opdracht.

Actie!

 

Je wilt ideeën omzetten in nieuwe concepten, projecten, strategie of beleid. Maar waar en hoe begin je dan? 

 

Kickstart

Een goede start is het halve werk. Geef je innovatief project een kickstart onder begeleiding van FutureMap. Je werkt in enkele intensieve sessies met je (project)team concepten, strategie of beleid uit, met als resultaat een duidelijke en gedragen aanpak. Zo maakt je project een vliegende start en is vanaf het begin voor iedereen helder wat de bedoeling is. 

 

Trends toepassen

FutureMap kan jouw organisatie helpen om het toekomstbewustzijn van je organisatie, afdeling of team blijvend te verhogen. Overweeg eens een module 'Toekomstdenken' in het leiderschapsprogramma. Of rust beleids- en stafadviseurs uit met vaardigheden om zelf trends te signaleren en toe te passen, waardoor ze ook écht die rol van strategische business partner kunnen pakken.

Plannen maken

 

Trends geven houvast en richting bij het vormgeven van een visie, strategie of concrete beleid- of projectplannen. FutureMap helpt je met het maken van deze vertaalslag.

 

Trendonderzoek op maat

Een trendonderzoek op maat signaleert vroegtijdig bewegingen die relevant zijn voor jouw organisatie of vraagstuk. Deze diepgaande inzichten stellen je in staat om gericht in te spelen op trends. Tijdens een trendonderzoek verzamelt FutureMap gestructureerd relevante publicaties, observaties, onderzoeken en statistieken. De interpretatie hiervan wordt op inspirerende en prikkelende wijze gebundeld in een rapport, presentatie of….. Nou ja, wat je maar wilt. Maatwerk dus.  

 

Workshop op maat

Wil je trendkennis vertalen naar prioriteiten en nieuwe ideeën voor jouw eigen organisatie? Dan kan FutureMap één of meerdere workshops voor je verzorgen. De exacte vorm wordt van tevoren goed afgestemd, zodat de workshop optimaal aansluit bij het doel en de deelnemers.

Van inspiratie tot toepassing

006 34 200 295

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon