Keynotes & webinars

Een prikkelende keynote of webinar van FutureMap geeft altijd stof tot nadenken, bijvoorbeeld tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject. 

Offline of online. In Nederlands of Engels. Interesse? Neem contact op!

Image by SHAYAN rti

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Maak kennis met Generatie Z

Jongeren (geboren tussen 1996 en 2010) zijn de huidige scholieren en studenten, maar ook starters op de arbeidsmarkt en een nieuwe groep consumenten. Deze 100% digital natives die in een onrustige tijd zijn opgegroeid, laten zich niet in een hokje stoppen. Bovendien zijn ze uitermate creatief, pragmatisch, idealistisch én nu al invloedrijk. Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat hen drijft, motiveert en inspireert. Deze keynote verheldert hoe je je aantrekkingskracht op deze generatie vergroot én hoe je succesvol met jongeren samenwerkt.

joshua-fuller-F5Dxy9i8bxc-unsplash.jpg

ON-LIFE LEREN

De toekomst van

leren en ontwikkelen

Er ontstaan nieuwe banen, terwijl ons huidig werk verandert of verdwijnt. Daarnaast veroudert kennis in rap tempo én werken we langer door. Bovendien vragen we ons af hoe de mens zich moet gaan verhouden tot technologie. Hoe zorgen we er dan voor dat onze menselijke talenten ten volle worden benut?

 

Nieuwe media, de medische wetenschap, kunstmatige intelligentie maar bovenal een andere mindset gaan ons daarbij helpen. Let maar op: on-life leren wordt de normaalste zaak van de wereld.

MENS(EN)WERK

Over de waarde van de mens in de toekomst

Als je aan de toekomst van werk denkt, dan doemt al snel het beeld van robots op. Niet onterecht, want robotisering gaat banen vervangen en veranderen. Maar dit is niet het hele verhaal. Als mens blijven we óók relevant.

Want welke waarde gaan wij als mens toevoegen als werk verder wordt geautomatiseerd? Hoe gaan we ons werk organiseren? Welke vaardigheden zijn daarbij belangrijk? En hoe gaat werk zich verhouden tot ontspanning, zorgen en leren?

Deze keynote laat zien hoe we werken in de toekomst als we nú de juiste keuzes maken.

_edited.jpg

DE ORGANISATIE (R)EVOLUTIE

De organisatie van werk is toe aan vernieuwing. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de beroepsbevolking hun werk niet zinvol vindt. Terwijl we één derde van ons leven op het werk doorbrengen! 

Werk moet mensvriendelijker worden. Een aantal pioniers loopt al voorop in de hervorming van werk en laat traditionele principes los.  Deze keynote laat zien welke organisatieprincipes succesvol worden toegepast door vernieuwers. Dat levert gegarandeerd inspiratie én stof tot nadenken op voor je eigen organisatie.

De sleutel tot duurzame organisatievernieuwing

markus-spiske-7G11QQNpNh4-unsplash.jpg

VAN BOOMER

TOT ZOOMER

Momenteel onderscheiden we vier generaties op de werkvloer: de babyboomers, X, Y en Z. De vormende (jeugd) jaren zijn veelal bepalend bij het ontstaan van generatieverschillen. Bovendien wil een nieuwe generatie het altijd anders, beter en mooier doen dan voorgaande generaties. Mede door deze generatieverschillen veranderen drijfveren en behoeften ten aanzien van werk.

In deze keynote wordt duidelijk hoe de verschillende generaties deze behoeften invullen. Na afloop is er meer begrip voor elkaars (werk)houding en behoeften. Een eerste stap naar een betere samenwerking.

Samenwerken met verschillende generaties

fullsizeoutput_2161_edited.jpg

LIEVER MAATWERK?

Een trendonderzoek op maat signaleert vroegtijdig bewegingen die relevant zijn voor jouw organisatievraagstuk. Deze verregaande inzichten stellen je in staat om gericht in te spelen op trends. FutureMap verzamelt gestructureerd relevante publicaties, observaties, onderzoeken en statistieken. De interpretatie hiervan wordt op inspirerende en prikkelende wijze gebundeld in een interactieve trendpresentatie of workshop.

Check de

mogelijkheden!

Klanten

Het is altijd leuk om tevreden klanten te hebben. 

Lees hier hoe FutureMap hen heeft geholpen.

Daniëlle heeft mij en mijn collega's van InteraktContour in haar webinar 'De Jeugd van Tegenwoordig' op zeer inspirerende wijze meegenomen in de wereld van Generatie Z. Met prachtig beeldmateriaal en mooie, actuele voorbeelden uit de praktijk heeft zij ons bewustzijn wat betreft de jongste generatie flink aangewakkerd. Daniëlle weet je op een boeiende, grappige en soms ook ontroerende wijze mee te nemen in haar verhaal. Daarnaast zijn we blij met de tips en praktische handvatten die wij mee hebben gekregen om de jongste generatie meer te binden en te boeien binnen onze organisatie. Nogmaals dank, Daniëlle!

Anne Hulsegge | Projectleider HR | InteraktContour

Een greep uit de opdrachtgevers van FutureMap:

asr.jpg
o_1289_edited.png
Kiwa-logo-def_binary_2088_edited.jpg
d023e270c4252e5e54187ac8d6612b10-2_edite
morgens-spotlight-2018-05-17-125352086_e
Philadelphia zw.png
logo_olvg_edited.png
Logo BUas_Black.png
logo-noordhoff-health_edited.png
utrechtzorg_logo_edited.jpg
NCOI-opleidingen_logo-550_edited.jpg
1_Iv-sbWr-VcbwiXydkhBdfA_edited.png
medtronic-logo-768x208_edited.png

Blog & publicaties