top of page

Zoek je een spreker die het gesprek over de toekomst van werk op gang brengt?

Een prikkelende keynote of webinar van FutureMap geeft altijd stof tot nadenken, bijvoorbeeld tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject. Daniëlle Schreurs presenteert met positieve energie, humor, interactie en mooie beelden. 

Offline of online. In Nederlands of Engels. Interesse? Neem contact op!

Image by SHAYAN rti

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Maak kennis met Generatie Z

Jongeren (geboren tussen 1996 en 2010) zijn de huidige scholieren en studenten, maar ook starters op de arbeidsmarkt en een nieuwe groep consumenten. Deze 100% digital natives die in een onrustige tijd zijn opgegroeid, laten zich niet in een hokje stoppen. Bovendien zijn ze uitermate creatief, pragmatisch, idealistisch én nu al invloedrijk. Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat hen drijft, motiveert en inspireert. Deze keynote verheldert hoe je je aantrekkingskracht op deze generatie vergroot én hoe je succesvol met jongeren samenwerkt.

_edited.jpg

DE ORGANISATIE (R)EVOLUTIE

De organisatie van werk is toe aan vernieuwing. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de beroepsbevolking hun werk niet zinvol vindt. Terwijl we één derde van ons leven op het werk doorbrengen! 

Werk moet mensvriendelijker worden. Een aantal pioniers loopt al voorop in de hervorming van werk en laat traditionele principes los.  Deze keynote laat zien welke organisatieprincipes succesvol worden toegepast door vernieuwers. Dat levert gegarandeerd inspiratie én stof tot nadenken op voor je eigen organisatie.

De sleutel tot duurzame organisatievernieuwing

joshua-fuller-F5Dxy9i8bxc-unsplash.jpg

ON-LIFE LEREN

De toekomst onderwijs en leren 

Er ontstaan nieuwe banen, terwijl ons huidig werk verandert of verdwijnt. Daarnaast veroudert kennis in rap tempo én werken we langer door. Bovendien vragen we ons af hoe de mens zich moet gaan verhouden tot technologie. Hoe zorgen we er dan voor dat onze menselijke talenten ten volle worden benut?

 

Nieuwe media, de medische wetenschap, kunstmatige intelligentie maar bovenal een andere mindset gaan ons daarbij helpen. Let maar op: on-life leren wordt de normaalste zaak van de wereld.

mensenwee.png

MENS(EN)WERK

Over de toekomst van werk

Als je aan de toekomst van werk denkt, dan doemt al snel het beeld van robots op. Niet onterecht, want robotisering gaat banen vervangen en veranderen. Maar dit is niet het hele verhaal. Als mens blijven we óók relevant.

Want welke waarde gaan wij als mens toevoegen als werk verder wordt geautomatiseerd? Hoe gaan we ons werk organiseren? Welke vaardigheden zijn daarbij belangrijk? En hoe gaat werk zich verhouden tot ontspanning, zorgen en leren?

Deze keynote laat zien hoe we werken in de toekomst als we nú de juiste keuzes maken.

_edited.jpg

IN/OUT
OF OFFICE

Out of office associeerden we tot voor kort met vakantie of een snipperdag. Nu is het een thema dat de hele wereld bezighoudt. Pioniers en 'early adaptors' zetten alvast de toon en introduceren radicaal nieuw beleid dat verder gaat dan afspraken over de werkplek. Want thema's als autonomie, generatieverschillen, gezondheid en diversiteit & inclusie blijken onlosmakelijk verbonden. 

 

FutureMap is er ingedoken en heeft de belangrijkste inzichten op een rij gezet in een inspirerende keynote die werkenden en beleidsmakers aan het denken zet!

Anders werken in het post-Corona tijdperk

markus-spiske-7G11QQNpNh4-unsplash.jpg

VAN BOOMER
TOT ZOOMER

Er zijn vier generaties aan het werk: de babyboomers, X, Y en Z. De vormende (jeugd) jaren zijn veelal bepalend bij het ontstaan van generatieverschillen. Bovendien wil een nieuwe generatie het altijd anders, beter en mooier doen dan voorgaande generaties. Mede door deze generatieverschillen veranderen drijfveren en behoeften ten aanzien van werk.

In deze keynote wordt duidelijk hoe de verschillende generaties deze behoeften invullen. Na afloop is er meer begrip voor elkaars (werk)houding en behoeften. Een eerste stap naar een betere samenwerking.

Samenwerken met verschillende generaties

Wie gingen je voor?

Een greep uit de opdrachtgevers van FutureMap:

asr.jpg
o_1289_edited.png
Kiwa-logo-def_binary_2088_edited.jpg
d023e270c4252e5e54187ac8d6612b10-2_edite
morgens-spotlight-2018-05-17-125352086_e
Philadelphia zw.png
logo_olvg_edited.png
Logo BUas_Black.png
logo-noordhoff-health_edited.png
utrechtzorg_logo_edited.jpg
NCOI-opleidingen_logo-550_edited.jpg
1_Iv-sbWr-VcbwiXydkhBdfA_edited.png
medtronic-logo-768x208_edited.png
logo-interaktcontour-200x200.png

Blog & publicaties

bottom of page