top of page

Leren van Generatie Z

Bijgewerkt op: 10 okt. 2019


Het is zover. Generatie Z klopt aan de poorten van de arbeidsmarkt. Ze zagen het levenslicht tussen 2000 en 2015 en zijn daarmee de opvolgers van de (voor veel werkgevers onnavolgbare) millennials.


Hou je maar vast, want generatie Z wordt nog ongrijpbaarder. Zij kunnen zich geen wereld voorstellen zonder het internet en zijn eraan gewend dat alles snel en on-demand is.

Bovendien multitasken ze zich een slag in de rondte, waardoor het vasthouden van hun aandacht een enorme uitdaging gaat worden.

Tenzij je natuurlijk heel goed begrijpt wat ze belangrijk vinden.


Sommige organisaties doen dat door hen nú al te betrekken. Zo heeft Volvo Cars een van hun nieuwe concepten ontwikkeld door kinderen met Lego te laten bouwen. Nieuwe invalshoeken en creatieve oplossingen gegarandeerd. Kijk maar naar onderstaand filmpje!


Maar je kunt nog een stap verder gaan. Het Amerikaanse bedrijf Kidbox voorziet in een abonnementsvorm waarbij kledingboxen voor kinderen worden samengesteld op basis van hun persoonlijk smaak. Bovendien doneren ze een deel van de opbrengst aan kinderen in nood.Kidbox neemt hun klanten uitermate serieus, want de raad van bestuur bestaat uit kinderen onder de twaalf. Met eigen visitekaartje ;-) Ze zijn geselecteerd uit honderden sollicitanten en adviseren het bedrijf over productontwikkeling en de goede doelen die ze steunen. Hun tips en adviezen worden vervolgens zeer serieus genomen door het (volwassen) management.

 

Generatie Z. Het worden niet alleen de consumenten, maar ook de werknemers van de toekomst. Door ze serieus te nemen kun je je nu al onderscheiden van andere werkgevers. Dus waarom betrek je ze nu niet al bij het bedenken van arbeidsmarktcampagnes of de ontwikkeling van opleidingsprogramma's?


Credits: Volvo Construction Equipment, Kidbox

Kommentare


bottom of page