Hoe ik struikelde over m’n eigen idee

Bijgewerkt: 12 nov 2019

Iedereen liegt, zo las ik in een managementboek. Met de beste bedoelingen overigens, want als je een bekende vraagt of de door jouw bedachte masterclass een goed idee is dan zegt iedereen ‘ja’. Omdat ze van je houden en omdat ze je het gunnen.


Dus hup, toffe locatie gereserveerd, draaiboekje gemaakt, kostprijs berekend, webpagina in elkaar gedraaid en posten maar! Verder nog een ochtend persoonlijk berichten verstuurd aan goede bekenden om te vragen of ze de masterclass onder de aandacht wilden brengen in hun netwerk. Dat wilden ze en zo geschiedde.

Om een lang verhaal heel kort te maken: het aantal aanmeldingen viel vies tegen. Huh? Maar iedereen zei toch dat het een goed idee was? Mijn geleerde les: als je bevestiging zoekt, dan krijg je bevestiging.


Zo kom ik er dus achter wat ondernemen is. Het is vallen en opstaan, trial and error. Soms een onverwachte meevaller, soms een onvoorziene tegenvaller. Maar vooral: je doel voor ogen houden en niet bij de pakken neer gaan zitten. En: beter luisteren naar je (potentiële) klanten. ‘Praat minder en luister meer’, stond in datzelfde managementboek.


Dat heb ik gedaan en voilà: versie 2.0 is gereed. De Masterclass Toekomst van Mens(en)werk is bestemd voor een bredere doelgroep. De focus ligt veel meer op inspiratie en het bieden van inzicht en daarmee ligt er minder nadruk op zelf leren analyseren van trends. Bovendien is hij korter en daardoor betaalbaarder. Het belooft een inspirerende en bruisende ochtend te worden op 25 november a.s., want daarna kijk je met een nieuwe blik naar de veranderende wereld van Mens & Werk. De tijd zal leren of ik goed genoeg geluisterd heb. De eerste aanmelding is in ieder geval al binnen! Ook nieuwsgierig? Kijk dan op: https://www.futuremap.info/toekomst-van-mens-en-werk

006 34 200 295

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon