OK boomer, er komt een boek (of iets dergelijks)

Bijgewerkt: 21 okt 2020

Als ik ergens heel enthousiast over ben, ga ik stuiteren. En niet een beetje ook. Soms is het na een paar dagen wel over, maar nu bleef ik maar stuiteren. Afgelopen maanden heb ik me verdiept in generatie Z. De kinderen en jong-volwassenen die geboren zijn tussen 1996 en 2010. Je-weet-wel, die kids die de hele dag gamen, vierkante ogen van hun smartphone krijgen, nu al burn out zijn en depressief worden van de klimaatverandering. Maar er is zoveel meer! Tijdens mijn onderzoek werd ik steeds nieuwsgieriger. Ze zijn namelijk ook erg ondernemend, creatief, inclusief en realistisch. In een tijd waar we voor grote maatschappelijke veranderingen staan, is dit exact wat de wereld nodig heeft.


Dus daarom bleef ik maar stuiteren. Dit is namelijk een hele waardevolle generatie, mits we snappen hoe ze kunnen samenwerken met andere generaties. Dat moet uitgezocht en opgeschreven worden en omdat collega trendexpert Natascha Klootsema net zo enthousiast is over deze generatie hebben we besloten om samen verder te stuiteren. Al onze energie en enthousiasme gaan we omzetten in een boek. Of zoiets. Misschien op ouderwets papier, iets digitaals of een combinatie van beiden.We willen jullie laten zien wat de drijfveren, behoeften en motieven van deze generatie zijn. Wat ze verlangen van het onderwijs en werkgevers, maar ook wat ze wensen als consument.

Ons belangrijkste doel: we willen inzicht geven in hoe je op een prettige en productieve manier met generatie Z samenwerkt.

Want het onlangs gelanceerde "OK, boomer" gaat uit van tegenstellingen en wij-zij. Het lost geen enkel probleem op. Elkaar begrijpen en accepteren wel. Niet alleen voor boomers, maar ook voor andere generaties. Daar willen wij graag aan bijdragen.


Het wordt dus hard werken, veel uitpluizen, praten, interviewen, luisteren, observeren en schrijven in 2020. Om jullie niet te lang te laten wachten heb ik een aantal bevindingen al verwerkt in een factsheet. Je kun deze hier downloaden.

006 34 200 295

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon