top of page

Hoe bereik, inspireer en motiveer je
Generatie Z?

Jongeren willen het namelijk altijd anders, beter en mooier doen dan voorgaande generaties. En daar moet de gevestigde orde altijd weer even aan wennen. FutureMap doet doorlopend onderzoek naar jongeren en begrijpt wat hen drijft, motiveert en inspireert. 

Wie is Generatie Z?

Generatie Z is geboren tussen 1996 en 2010. Ze groeien op in een politiek onrustige en economisch onzekere tijd en bovendien laat de Coronapandemie z'n sporen na. Daarnaast ervaren ze de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve en maken ze zich zorgen over de toekomst.

 

Verder zijn het 100% mobile natives die geen wereld kennen zonder internet en smartphone. De digitale revolutie heeft van hen de meest diverse generatie ooit gemaakt in termen van afkomst, taal, levensstijl en seksuele oriëntatie.

Het gevolg? Ze laten zich niet in een hokje stoppen, eisen gelijkwaardigheid en openheid, zijn hyper-verbonden en gaan anders om met informatie. Bovendien hebben ze een hoog ambitieniveau en willen al jong het verschil maken en invloed uitoefenen op maatschappelijke kwesties. Maar ze stellen ook grenzen. Ze werken om te leven en niet andersom.

9-luik_v4.png

HET GENERATIE Z EFFECT

Interactieve keynote* die direct inzicht geeft in Generatie Z.

Wist je dat Socrates en Aristoteles al klaagden over de slechte manieren van de jeugd van tegenwoordig? 

Wat normaal is voor de ene generatie is abnormaal voor de andere. Zo willen jongeren het altijd anders, beter en mooier doen dan voorgaande generaties. En daar moet de gevestigde orde altijd weer even aan wennen. 

 

Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat generatie Z drijft, motiveert en inspireert. In deze interactieve keynote leer je deze generatie beter kennen én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jonge werknemers.

shayan-rti-bSlZs04ZjqU-unsplash.jpg
rob-tol-3ZupIOUAHrw-unsplash.jpg

Van Boomer

tot Zoomer

Workshop* die inzicht geeft in de mindset van álle generaties.

Momenteel zijn er vier generaties aan het werk: de babyboomers, X, Y en Z. Elke generatie is in een andere tijd opgegroeid en kreeg andere invloeden mee. Daardoor verschillen de opvattingen over werken en leren. Maar hoe verbind je nu ervaring en frisse ideeën in je organisatie? 

Tijdens deze workshop duiken we eerst in het verleden en wordt duidelijk hoe en waarom deze opvattingen van elkaar verschillen. Zo ontstaat meer begrip voor elkaars werkhouding. Vervolgens zoomen we in op specifieke (HR) thema's zoals samenwerking, leiderschap of leren & ontwikkelen. En uiteraard sluiten we af met blik op de toekomst!

daniel-monteiro-COgbRUTvL-s-unsplash_edited.jpg
pavel-anoshin-VcqPvh4pU2I-unsplash.jpg

Actieplan Z

In maximaal drie bijeenkomsten* zet je stappen om generatie Z beter te begrijpen, bereiken en te boeien.

De arbeidsmarkt is krap. Dus je vist -net zoals zovelen- in de vijver van jong talent. Maar hoe zorg je ervoor dat je bij hen onder de aandacht komt? Wanneer ben je een aantrekkelijke werkgever voor jongeren? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat ze blijven?

Met jouw concrete vraag gaat FutureMap in drie stappen aan de slag.

 

Inzicht

Uit (wetenschappelijk) onderzoek weten we al een heleboel over deze generatie. Deze feiten presenteren we op inspirerende wijze. Bovendien drukken we mythes gelijk de kop in. 

In gesprek

FutureMap begeleidt een interactief gesprek met jonge professionals uit de organisatie. Relevante inzichten en hun ervaringen worden vastgelegd en vormen het uitgangspunt voor de laatste stap. 

In actie

Het is tijd voor een implementatieplan. Met hulp van FutureMap breng je prioriteiten, korte en lange termijn acties in kaart die bijdragen aan het door jou geformuleerde doel. Dan is het tijd voor realisatie. Desgewenst ondersteunt FutureMap je daarbij. 

*Alle keynotes, workshops en trainingen zijn ook beschikbaar als webinar.

Blog

Leer GenZ kennen tijdens de keynote
De jeugd van tegenwoordig

Aanbod
 

bottom of page