top of page

Hoe bereik, inspireer en motiveer je
Generatie Z?

Omdat elke generatie opgroeit in een andere tijdgeest, verschillen de opvattingen over werken en leren. De komst van een nieuwe generatie roept dan ook regelmatig vragen op, waardoor samenwerken een hele uitdaging zijn. 

 

Maar je kunt het ook anders bekijken. Jonge professionals vernieuwen juist de werk- en leercultuur. Ze houden organisaties een spiegel voor. Je hebt ze keihard nodig om vooruit te komen en om bij de tijd te blijven. Hun frisse blik, unieke vaardigheden en gedrevenheid zijn dus enorm waardevol!  

FutureMap brengt doorlopend in kaart wat jongeren motiveert en inspireert en deelt deze inzichten tijdens lezingen en workshops om binnen organisaties:

  • de samenwerking tussen jong en oud te verbeteren;

  • de aantrekkingskracht op jongeren te vergroten;

  • het toekomstbewustzijn van álle generaties te vergroten. 

Wie is Generatie Z?

Generatie Z is geboren tussen 1996 en 2010. Ze groeien op in een politiek en economische onrustige tijd en waarin de Coronapandemie z'n sporen nalaat. Op school zijn de verwachtingen en prestatiedruk hoog. Ook ervaren ze de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve en maken ze zich zorgen over de toekomst.

 

Bovendien zijn het 'mobile natives' die geen wereld kennen zonder internet en smartphone. De digitale revolutie heeft van hen de meest diverse generatie ooit gemaakt in termen van afkomst, taal, levensstijl en seksuele oriëntatie.

Het gevolg? Ze laten zich niet in een hokje stoppen, eisen gelijkwaardigheid en openheid, zijn hyper-verbonden en gaan anders om met informatie. Daarnaast hebben ze een hoog ambitieniveau en willen al jong het verschil maken en invloed uitoefenen op maatschappelijke kwesties. Maar ze stellen ook grenzen. Ze werken om te leven en niet andersom.

9-luik_v4.png

HET GENERATIE Z EFFECT

Interactieve keynote* die direct inzicht geeft in Generatie Z.

Wist je dat Socrates en Aristoteles al klaagden over de slechte manieren van de jeugd van tegenwoordig? 

Wat normaal is voor de ene generatie is abnormaal voor de andere. Ook op de werkvloer en in het onderwijs zorgen ze voor vernieuwing en daar moet de gevestigde orde nog even aan wennen. Het wordt op basis van de eerste wetenschappelijke onderzoeken en inzichten steeds duidelijker wat generatie Z drijft, motiveert en inspireert. In deze interactieve keynote duik je in de boeiende belevingswereld van deze generatie én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jonge professionals. 

shayan-rti-bSlZs04ZjqU-unsplash.jpg
pexels-froken-fokus-28117-127968.jpg

GENERATIE ALPHA

Interactieve keynote* die inzicht geeft in de uitdagingen van Generatie Alpha.

Sommigen zitten nog in de luiers, terwijl de oudste leden van Generatie Alpha al op de middelbare school zitten. Deze generatie, geboren tussen 2011-2025, is de opvolger van Generatie Z. Deze kinderen groeien op in een wereld die volop in transitie is. Opvoeders en onderwijsprofessionals stellen zich de vraag: hoe bereiden we deze generatie zo goed mogelijk voor op de toekomst?

Door goed naar signalen van verandering te kijken, kunnen we al een beeld scheppen van de uitdagingen die op het pad van onze kinderen gaan komen. Deze keynote geeft een hoopvolle blik en biedt handelingsperspectief om deze uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden.  

rob-tol-3ZupIOUAHrw-unsplash.jpg

Van Boomer

tot Zoomer

Workshop* die inzicht geeft in de mindset van álle werkende generaties.

Momenteel zijn er vier generaties aan het werk: de babyboomers, X, Y en Z. Elke generatie is in een andere tijd opgegroeid en kreeg andere invloeden mee. Daardoor verschillen de opvattingen over werken en leren. Maar hoe verbind je nu ervaring en frisse ideeën in je organisatie? 

Tijdens deze workshop duiken we eerst in het verleden en wordt duidelijk hoe en waarom deze opvattingen van elkaar verschillen. Zo ontstaat meer begrip voor elkaars werkhouding. Vervolgens zoomen we in op specifieke (HR) thema's zoals samenwerking, leiderschap of leren & ontwikkelen. En uiteraard sluiten we af met blik op de toekomst!

daniel-monteiro-COgbRUTvL-s-unsplash_edited.jpg
pavel-anoshin-VcqPvh4pU2I-unsplash.jpg

Actieplan Z

In maximaal drie bijeenkomsten* zet je stappen om generatie Z beter te begrijpen, bereiken en te boeien.

De arbeidsmarkt is krap. Dus je vist -net zoals zovelen- in de vijver van jong talent. Maar hoe zorg je ervoor dat je bij hen onder de aandacht komt? Wanneer ben je een aantrekkelijke werkgever voor jongeren? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat ze blijven?

Met jouw concrete vraag gaat FutureMap in drie stappen aan de slag.

 

Inzicht

Uit (wetenschappelijk) onderzoek weten we al een heleboel over deze generatie. Deze feiten presenteren we op inspirerende wijze. Bovendien drukken we mythes gelijk de kop in. 

In gesprek

FutureMap begeleidt een interactief gesprek met jonge professionals uit de organisatie. Relevante inzichten en hun ervaringen worden vastgelegd en vormen het uitgangspunt voor de laatste stap. 

In actie

Het is tijd voor een implementatieplan. Met hulp van FutureMap breng je prioriteiten, korte en lange termijn acties in kaart die bijdragen aan het door jou geformuleerde doel. Desgewenst ondersteunt FutureMap bij de realisatie.

*Alle keynotes, workshops en trainingen zijn ook beschikbaar als webinar.

Blog

Leer GenZ kennen tijdens de keynote
De jeugd van tegenwoordig

Aanbod
 

bottom of page