FutureMap
Elke generatie groeit op in een andere tijd, met eigen ideeën over werken en leren. Dat kan spanningen opleveren, maar juist ook kansen.
​
Jongeren houden organisaties een spiegel voor en ze helpen je om bij de tijd te blijven. Hun frisse blik, unieke vaardigheden en gedrevenheid zijn juist enorm waardevol!
​FutureMap onderzoekt voortdurend wat jongeren motiveert en deelt deze inzichten in lezingen en workshops om:​​
-
De samenwerking tussen generaties te versterken
-
Jong talent aan te trekken en te behouden
-
Het toekomstbewustzijn van iedereen te vergroten

Generatie Z
Generatie Alpha
Generatie Alpha (2011-2025) groeit op in een wereld die volop in transitie is. Technologie is voor hen geen tool, maar een tweede natuur – AI, social media en hybride leeromgevingen zijn vanzelfsprekend. Alles is on-demand en op maat, van leren en werken tot entertainment en communicatie.
Tegelijkertijd groeien ze op in een tijd van wereldwijde onzekerheid. Klimaatverandering, geopolitieke spanningen en economische instabiliteit zijn geen abstracte problemen, maar dagelijkse realiteit. De pandemie heeft hun jonge jaren mede gevormd en hen laten zien dat stabiliteit niet vanzelfsprekend is. Dit maakt dat ze al vroeg leren omgaan met verandering. ​
Als kinderen van Millennials groeien ze op met veel autonomie, aandacht voor mentaal welzijn en zelfexpressie. Ze worden voorbereid op een toekomst waarin flexibiliteit en aanpassingsvermogen belangrijker zijn dan vaste structuren.
Generatie Z (1996-2010) groeit op in een politiek en economische onrustige tijd vol paradoxen. Ze ervaren de gevolgen van klimaatverandering en inflatie en maken ze zich zorgen over de toekomst.
Daarnaast kennen deze mobile natives geen wereld zonder internet en smartphone. Met als gevolg dat je 24/7 verbonden bent en dat er ontelbare keuzes zijn. Dat geeft (prestatie)druk, te meer omdat ze zijn opgegroeid met het idee dat je verantwoordelijk bent voor je eigen succes. En de opvoeding van hun 'curling ouders'? Die stond in het teken van gelijkwaardigheid en bescherming. ​
Het resultaat? Een mondige, kritische, digitaal vaardige generatie die transparantie en gelijkwaardigheid eist. Deze jongeren zijn ambitieus en vastberaden om impact te maken in een wereld die steeds complexer wordt. Maar ze bewaken hun grenzen: werk moet zinvol zijn en passen binnen een gezond leven. Ze werken om te leven – niet andersom.
De arbeidsmarkt is krap. Dus je vist -net zoals zovelen- in de vijver van jong talent. Maar hoe zorg je ervoor dat je bij jonge professionals onder de aandacht komt? Wanneer ben je een aantrekkelijke werkgever voor jongeren? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat ze blijven?
In maximaal drie bijeenkomsten zet je met je HR- en/of recruitmentteam stappen om generatie Z beter te begrijpen, bereiken en boeien. Via interessante inzichten uit (wetenschappelijk) onderzoek en gesprekken met jonge professionals uit jouw organisatie vorm je onder begeleiding van Daniëlle een realistisch actieplan.