FutureMap

Wauw! Wat een vette keynote.
Niets dan lof!
Inspirerend, leerzaam: zegt het voort, deel het, leef het!
Een verhaal dat me heeft geraakt, laten lachen en uiteraard aan het denken gezet. Vol inspiratie terug naar mijn werkplek!

Een prikkelende lezing of workshop over de toekomst van werken, leren of Generatie Z geeft altijd stof tot nadenken tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject.
Daniëlle Schreurs presenteert met positieve energie, humor, interactie en mooie beelden.
Bekijk hier de opties:

Minder werk(t)
Interactieve keynote of workshop die direct inzicht geeft in de drijfveren van Generatie Z
Er is een tekort aan bijna iedereen. De arbeidsmarkt is krap en de werkdruk is hoog. Mensen lopen tegen hun grenzen aan, terwijl organisaties de productiviteit proberen te verhogen. Bovendien roept de overheid op tot méér werken, terwijl veel mensen graag een tandje minder willen.
De vraag is: Hoe wíllen we eigenlijk werken? En hoe kunnen we dit anders organiseren? De huidige arbeidsmarkt is ook maar een systeem dat door mensen is bedacht. Dat betekent dus dat we kunnen toewerken naar een nieuw concept van werk. Geen markt, maar een plek die energie en voldoening geeft.
Een aantal pioniers zet deze verandering al in gang. Deze keynote laat de vier belangrijkste shifts zien en daagt je uit te reflecteren op je eigen praktijk. Op persoonlijk en collectief niveau. Met behulp van kunstmatige én menselijke intelligentie.

Resources for humans
Keynote over de toekomst van HR
In veel organisaties worden mensen als hulpmiddel gezien waar je zoveel mogelijk rendement uit moet halen. Het moet sneller, beter, efficiënter en flexibeler. Toch is dit rendementsdenken op z'n retour. Pioniers en organisatievernieuwers laten zien dan het ook anders, beter, leuker en mensvriendelijker kan.
In de toekomst worden mensen niet meer gezien als beheersbare resources, maar als unieke talenten die bijdragen aan een collectieve missie. Hierin staan samenwerking, relaties, communicatie en creativiteit centraal. Ofwel: het draait om de mens en niet om het systeem. Om klaar te zijn voor deze toekomst zal HR moeten kantelen. Het vraagt om een andere mindset en nieuwe rollen. Voortaan draaien we het om: HR zorgt voor resources for humans.

De kracht van toekomstdenken
Keynote of workshop over veerkracht en aanpassingsvermogen
We moeten het onzekere voor het zekere nemen in een tijd waarin veranderingen sneller gaan dan ooit. Geopolitieke spanningen, technologische doorbraken en klimaatverandering maken de toekomst onzeker. Maar wat als we onzekerheid niet als een bedreiging zien, maar als een kans? Hoe geef je twijfel en ongemak meer ruimte in een wereld die tot voor kort maakbaar leek? En hoe zet je hoop om in handelingsperspectief?
In deze keynote ervaar je hoe toekomstdenken helpt om grip te krijgen op het onbekende en ben je in staat om positiever en hoopvoller naar de toekomst te kijken. Inspiratie en positiviteit gegarandeerd tijdens een congres of heidag!

Generatie Alpha
Keynote die inzicht geeft in de uitdagingen van Generatie Alpha
Sommigen zitten nog in de luiers, terwijl de oudste leden van Generatie Alpha al op de middelbare school zitten. Deze generatie, geboren tussen 2011-2025, is de opvolger van Generatie Z. Deze kinderen groeien op in een wereld die volop in transitie is. Opvoeders en onderwijsprofessionals stellen zich de vraag: hoe bereiden we deze generatie zo goed mogelijk voor op de toekomst?
Door goed naar signalen van verandering te kijken, kunnen we al een beeld scheppen van de uitdagingen die op het pad van onze kinderen gaan komen. Deze keynote geeft een hoopvolle blik en biedt handelingsperspectief om deze uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden.

On-life leren
Keynote over de toekomst van leren en onderwijs
Er ontstaan nieuwe banen, terwijl ons huidige werk verandert of verdwijnt. Diploma's zijn niet meer heilig. Daarnaast veroudert kennis in rap tempo én werken we langer door. Generatieve AI neemt ons steeds meer werk uit handen. Dat roept de vraag op: hoe moet de mens zich gaan verhouden tot technologie? Hoe zorgen we er dan voor dat onze menselijke talenten ten volle worden benut? En hoe leiden we op voor ónzekerheid?
Nieuwe media, de medische wetenschap, kunstmatige intelligentie maar bovenal een andere mindset gaan ons daarbij helpen. Want leren doen we al lang niet meer alleen via formele onderwijsinstellingen. Let maar op: on-life leren wordt de normaalste zaak van de wereld.

Het Generatie Z effect
Interactieve keynote of workshop die direct inzicht geeft in de drijfveren van Generatie Z
Wist je dat Socrates en Aristoteles al klaagden over de slechte manieren van de jeugd van tegenwoordig?
Wat normaal is voor de ene generatie is abnormaal voor de andere. Zo willen jongeren het altijd anders, beter en mooier doen dan vorige generaties. En daar moet de gevestigde orde altijd weer even aan wennen.
Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat generatie Z drijft, motiveert en inspireert. In deze interactieve keynote leer je deze generatie beter kennen én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jonge professionals.
Wist je dat Socrates en Aristoteles al klaagden over de slechte manieren van de jeugd van tegenwoordig?
Wat normaal is voor de ene generatie is abnormaal voor de andere. Zo willen jongeren het altijd anders, beter en mooier doen dan vorige generaties. En daar moet de gevestigde orde altijd weer even aan wennen.
Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat generatie Z drijft, motiveert en inspireert. In deze interactieve keynote leer je deze generatie beter kennen én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jonge professionals.

Liever maatwerk?
Staat jouw gewenste lezing of workshop er niet bij? Neem dan contact op de mogelijkheden te bespreken.

Van Boomer tot Zoomer
Interactieve keynote of workshop die laat kijken door de brillen van álle generaties
Momenteel zijn er vier generaties aan het werk: de BabyBoomers, X, Y en Z. Elke generatie is in een andere tijd opgegroeid en kreeg andere invloeden mee. Daardoor verschillen de opvattingen over werken en leren. Maar hoe verbind je nu ervaring en frisse ideeën in je organisatie?
Tijdens deze workshop duiken we eerst in het verleden en wordt duidelijk hoe en waarom deze opvattingen van elkaar verschillen. Zo ontstaat meer begrip voor elkaars werkhouding. Vervolgens zoomen we in op specifieke (HR) thema's zoals samenwerking, leiderschap of leren & ontwikkelen. En uiteraard krijg je inzicht in hoe je generatieverschillen kunt overbruggen.

UItgrbreid programma?
FutureMap verzorgt ook uitgebreide ontwikkelprogramma's. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Wie gingen je voor?
Een greep uit de opdrachtgevers van FutureMap: