top of page
VOraad.jpg

Zoek je een spreker die het gesprek over de toekomst van werk op gang brengt?

Een prikkelende lezing of workshop over de toekomst van werken, leren of Generatie Z geeft altijd stof tot nadenken tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject.

Daniëlle Schreurs presenteert met positieve energie, humor, interactie en mooie beelden. 

Keynotes & workshops

Minder werkt.png

MINDER WERK(T)

Keynote over de toekomst van werk

Er is een tekort aan bijna iedereen. De arbeidsmarkt is krap en de werkdruk is hoog. Mensen lopen tegen hun grenzen aan, terwijl organisaties de productiviteit proberen te verhogen. Bovendien roept de overheid op tot méér werken, terwijl veel mensen graag een tandje minder willen.

 

De vraag is: Hoe wíllen we eigenlijk werken? En hoe kunnen we dit anders organiseren? De huidige arbeidsmarkt is ook maar een systeem dat door mensen is bedacht. Dat betekent dus ook dat we kunnen toewerken aan een nieuw concept van werk. Geen markt, maar een plek die energie en voldoening geeft.

 

Een aantal pioniers zet deze verandering al in gang. Deze keynote laat de vier belangrijkste shifts zien en daagt je uit te reflecteren op je eigen praktijk. Op persoonlijk en collectief niveau. Met behulp van kunstmatige én menselijke intelligentie.

RESOURCES FOR HUMANS

Keynote over de toekomst van HR

In veel organisaties worden mensen als hulpmiddel gezien waar je zoveel mogelijk rendement uit moet halen. Het moet sneller, beter, efficiënter en flexibeler.  Toch is dit rendementsdenken op z'n retour. Pioniers en organisatievernieuwers laten zien dan het ook anders, beter, leuker en mensvriendelijker kan.

 

In de toekomst worden mensen niet meer gezien als beheersbare resources, maar als unieke talenten die bijdragen aan een collectieve missie. Hierin staan samenwerking, relaties, communicatie en creativiteit centraal. Ofwel: het draait om de mens en niet om het systeem.  Om klaar te zijn voor deze toekomst zal HR moeten kantelen. Het vraagt om een andere mindset en nieuwe rollen. Voortaan draaien we het om: HR zorgt voor resources for humans. 

toa-heftiba-201892-unsplash-2.jpg
justin-luebke-Gcl6jcB1r9g-unsplash.jpg

ON-LIFE LEREN

Keynote over de toekomst van leren en onderwijs

Er ontstaan nieuwe banen, terwijl ons huidig werk verandert of verdwijnt. Diploma's zijn niet meer heilig. Daarnaast veroudert kennis in rap tempo én werken we langer door. Bovendien vragen we ons af hoe de mens zich moet gaan verhouden tot technologie. Hoe zorgen we er dan voor dat onze menselijke talenten ten volle worden benut?

Nieuwe media, de medische wetenschap, kunstmatige intelligentie maar bovenal een andere mindset gaan ons daarbij helpen. Want leren doen we al lang niet meer alleen via formele onderwijsinstellingen. Let maar op: on-life leren wordt de normaalste zaak van de wereld.

HET GENERATIE Z EFFECT

Interactieve keynote die direct inzicht geeft in Generatie Z.

Wist je dat Socrates en Aristoteles al klaagden over de slechte manieren van de jeugd van tegenwoordig? 

Wat normaal is voor de ene generatie is abnormaal voor de andere. Zo willen jongeren het altijd anders, beter en mooier doen dan vorige generaties. En daar moet de gevestigde orde altijd weer even aan wennen. 

 

Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat generatie Z drijft, motiveert en inspireert. In deze interactieve keynote leer je deze generatie beter kennen én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jonge professionals.

shayan-rti-bSlZs04ZjqU-unsplash.jpg
rob-tol-3ZupIOUAHrw-unsplash.jpg

VAN BOOMER

TOT ZOOMER

Workshop die inzicht geeft in de mindset van álle generaties.

Momenteel zijn er vier generaties aan het werk: de babyboomers, X, Y en Z. Elke generatie is in een andere tijd opgegroeid en kreeg andere invloeden mee. Daardoor verschillen de opvattingen over werken en leren. Maar hoe verbind je nu ervaring en frisse ideeën in je organisatie? 

Tijdens deze workshop duiken we eerst in het verleden en wordt duidelijk hoe en waarom deze opvattingen van elkaar verschillen. Zo ontstaat meer begrip voor elkaars werkhouding. Vervolgens zoomen we in op specifieke (HR) thema's zoals samenwerking, leiderschap of leren & ontwikkelen. En uiteraard sluiten we af met blik op de toekomst!

daniel-monteiro-COgbRUTvL-s-unsplash_edited.jpg

LIEVER MAATWERK?

Heb je een specifieke vraag? Of wil je bovenstaande keynotes of workshops combineren?

 

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

jisu-han-1ctarRyjljo-unsplash.jpg

Wie gingen je voor?

Een greep uit de opdrachtgevers van FutureMap:

Blog & publicaties

bottom of page