top of page

Zoek je een spreker die het gesprek over de toekomst van werk op gang brengt?

Een prikkelende lezing of workshop over de toekomst van werken, leren of Generatie Z geeft altijd stof tot nadenken tijdens een congres, heidag, opleiding of als start van een verander- of strategietraject. Daniëlle Schreurs presenteert met positieve energie, humor, interactie en mooie beelden. 

Ook beschikbaar als webinar. In Nederlands of Engels. Interesse

mensenwee.png

MENS(EN)WERK

Keynote over de toekomst van werk.

Als je aan de toekomst van werk denkt, dan doemt al snel het beeld van robots op. Niet onterecht, want robotisering gaat banen vervangen en veranderen. Maar dit is niet het hele verhaal. Als mens blijven we óók relevant.

Want welke waarde gaan wij als mens toevoegen als werk verder wordt geautomatiseerd? Hoe gaan we ons werk organiseren? Welke vaardigheden zijn daarbij belangrijk? En hoe gaan we de grenzen van de mens respecteren? 

Deze keynote laat zien hoe we werken in de toekomst als we nú de juiste keuzes maken.

DE ORGANISATIE 

(R)EVOLUTIE

Keynote over duurzame organisatieontwikkeling

 

De organisatie van werk is toe aan vernieuwing. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de beroepsbevolking hun werk niet zinvol vindt. Terwijl we één derde van ons leven op het werk doorbrengen! 

Werk moet mensvriendelijker worden. Een aantal pioniers loopt al voorop in de hervorming van werk en laat traditionele principes los.  Deze keynote laat zien welke organisatieprincipes succesvol worden toegepast door vernieuwers. Dat levert gegarandeerd inspiratie én stof tot nadenken op voor je eigen organisatie.

james-wainscoat-b7MZ6iGIoSI-unsplash-2.jpg
justin-luebke-Gcl6jcB1r9g-unsplash.jpg

ON-LIFE LEREN

Keynote over de toekomst van leren en onderwijs

Er ontstaan nieuwe banen, terwijl ons huidig werk verandert of verdwijnt. Diploma's zijn niet meer heilig. Daarnaast veroudert kennis in rap tempo én werken we langer door. Bovendien vragen we ons af hoe de mens zich moet gaan verhouden tot technologie. Hoe zorgen we er dan voor dat onze menselijke talenten ten volle worden benut?

Nieuwe media, de medische wetenschap, kunstmatige intelligentie maar bovenal een andere mindset gaan ons daarbij helpen. Want leren doen we al lang niet meer alleen via formele onderwijsinstellingen. Let maar op: on-life leren wordt de normaalste zaak van de wereld.

HET GENERATIE Z EFFECT

Interactieve keynote die direct inzicht geeft in Generatie Z.

Wist je dat Socrates en Aristoteles al klaagden over de slechte manieren van de jeugd van tegenwoordig? 

Wat normaal is voor de ene generatie is abnormaal voor de andere. Zo willen jongeren het altijd anders, beter en mooier doen dan vorige generaties. En daar moet de gevestigde orde altijd weer even aan wennen. 

 

Op basis van de eerste onderzoeken en inzichten wordt steeds duidelijker wat generatie Z drijft, motiveert en inspireert. In deze interactieve keynote leer je deze generatie beter kennen én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jonge werknemers.

shayan-rti-bSlZs04ZjqU-unsplash.jpg
toa-heftiba-201892-unsplash-2.jpg

RESOURCES FOR HUMANS

Keynote over de toekomst van HR

In veel organisaties worden mensen als hulpmiddel gezien waar je zoveel mogelijk rendement uit moet halen. Het moet sneller, beter, efficiënter en flexibeler.  Toch is dit rendementsdenken op z'n retour. Pioniers en organisatievernieuwers laten zien dan het ook anders, beter, leuker en mensvriendelijker kan.

 

In de toekomst worden mensen niet meer gezien als beheersbare resources, maar als unieke talenten die bijdragen aan een collectieve missie. Hierin staan samenwerking, relaties, communicatie en creativiteit centraal. Ofwel: het draait om de mens en niet om het systeem.  Om klaar te zijn voor deze toekomst zal HR moeten kantelen. Het vraagt om een andere mindset en nieuwe rollen. Voortaan draaien we het om: HR zorgt voor resources for humans. 

rob-tol-3ZupIOUAHrw-unsplash.jpg

VAN BOOMER

TOT ZOOMER

Workshop die inzicht geeft in de mindset van álle generaties.

Momenteel zijn er vier generaties aan het werk: de babyboomers, X, Y en Z. Elke generatie is in een andere tijd opgegroeid en kreeg andere invloeden mee. Daardoor verschillen de opvattingen over werken en leren. Maar hoe verbind je nu ervaring en frisse ideeën in je organisatie? 

Tijdens deze workshop duiken we eerst in het verleden en wordt duidelijk hoe en waarom deze opvattingen van elkaar verschillen. Zo ontstaat meer begrip voor elkaars werkhouding. Vervolgens zoomen we in op specifieke (HR) thema's zoals samenwerking, leiderschap of leren & ontwikkelen. En uiteraard sluiten we af met blik op de toekomst!

daniel-monteiro-COgbRUTvL-s-unsplash_edited.jpg

LIEVER MAATWERK?

Heb je een specifieke vraag? Of wil je bovenstaande keynotes of workshops combineren?

 

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

jisu-han-1ctarRyjljo-unsplash.jpg

Wie gingen je voor?

Een greep uit de opdrachtgevers van FutureMap:

universiteit-utrecht-logo.png
o_1289_edited.png
LUMC_330_edited.png
ingrado_og.png
Logo-ErasmusCvZ.png
logo_olvg_edited.png
d023e270c4252e5e54187ac8d6612b10-2_edite
mboRijnland_logo_kleur_blokje.png
1200px-Compact_Logo_gemeente_Den_Haag.svg.png
achtergrond-wit-logo-internationaal_edit
volgjehart-langeland-ziekenhuis.jpg
HvA-logo-1.png
medtronic-logo-768x208_edited.png
Logo BUas_Black.png
beeldmerk-ggz-breburg.png
Wur-logo.png
zgt_fc_u_payoff_edited.jpg
zuyderland_A_RGB-kleur_og_image.png
asr.jpg
Zilveren-Kruis-premie.png
logo-interaktcontour-200x200.png
1_Iv-sbWr-VcbwiXydkhBdfA_edited.png
cefetra-normal.jpg

Blog & publicaties

bottom of page