top of page

Turbo mindfulness in chronische drukte

Bijgewerkt op: 30 nov. 2018


Maandagavond is yoga-avond. Maar ik skip. Alweer, want ik heb het te druk. Natuurlijk nestelt zich onmiddellijk een stem in m’n hoofd die schreeuwt dat ik dan juíst naar yoga moet. Tevergeefs, want mijn blog moet af van mezelf en ik nestel me met m’n laptop op de bank.


We leven in een wereld waarin we plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken, leren, zorgen en ontspannen. Het gevolg is dat al deze activiteiten in elkaar overlopen. Grenzen bestaan niet meer en we multitasken ons een slag in de rondte. Daardoor wordt het steeds lastiger om even de pauzeknop in te drukken.

WE PROBEREN DAN OOK STEEDS EFFICIËNTER ONZE BATTERIJ OP TE LADEN.

Inmiddels heeft iedereen wel een mindfulness-app op z’n smartphone staan. De app Buddify speelt naadloos in op het feit dat we eigenlijk geen tijd hebben voor meditatie. Daarom biedt deze app meditation on the go. Je geeft aan wat je aan het doen bent, hoe je je voelt en hoeveel tijd je hebt. Op basis van deze informatie ontvang je een gepersonaliseerde aanbeveling. Zo gaan we de apparaten die ons juist zo afleiden, inzetten voor instant ontspanning.

Naast meditatie is slapen natuurlijk een ook uitgelezen manier om je energie-level op te krikken. In sommige organisaties zijn al speciale ruimtes ingericht waar je even kunt powernappen.

www.metronaps.com
www.metronaps.com

Wil je luxe powernap, vraag dan aan je werkgever of hij wil investeren in een Energy pod. Een privé capsule die is voorzien van relaxte (slaapverwekkende :-) muziek en licht en vibraties om je na twintig minuten weer tot leven te wekken.


Liever niet op je werk slapen? In New York kun je tegenwoordig ook buiten de deur even tot rust komen. Bij Nap York kun je 24/7 een tijdelijke slaapplek boeken vanaf $15 per 30 minuten. Deze start-up blijkt een gat in de markt te zijn, want na de opening in februari 2018 zijn ze nu al aan het verbouwen om meer ‘nap yorkers’ een tijdelijke slaaplek te kunnen bieden.


Dan is er in New York ook nog de mogelijkheid dat de ontspanning naar jou toekomt.

BeTime Meditation is een mobiele meditatie studio die dagelijks op verschillende plekken in de stad te bezoeken is. Je wipt naar binnen voor een meditatiesessie van 30 minuten, om daarna weer met fris hoofd achter je bureau te kruipen.

https://www.betimepractice.com
https://www.betimepractice.com

Het is een kwestie van tijd voordat deze trend overwaait naar Nederland. Geen overbodige luxe, want dit blog heb ik in minstens tien etappes geschreven. Mijn gedachten staan nooit stil en daardoor lukt het me niet om me voor langere tijd te focussen. Tijd maken voor diepe ontspanning is gewoonweg een must in dit tijdperk. Ik schrijf me dan ook meteen in voor de eerstvolgende les. Aanstaande maandagavond zit ik op mijn matje. Beloofd.


Foto credits:

Max van den Oetelaar

www.metronaps.com

www.betimepractice.com

Commenti


bottom of page